|
כשם שרופאים ואנשי צוות רפואי המועסקים בבתי החולים ובקופות החולים חשופים להגשת תביעות רשלנות רפואית, ניתן לתבוע בעילה זו גם את פעילי צוותי מגן דוד אדום.
גוף זה אמון על מתן שירותי חירום והצלה בריאותיים במדינת ישראל ובכלל זה: פגיעות מערכתיות - במערכת הנשימה, מחזור הדם והלב; אירועי אובדן הכרה; מצוקה על רקע לבבי; חבלות, פציעות וזיהומים.
צוותי מד"א נקראים לטפל הן במקרים פרטיים והן בתרחישים של אירוע רב נפגעים, כשבנסיבות אלה הם מצטרפים לכוחות הביטחון וההצלה האחרים אשר פועלים בשטח.
המטרה הניצבת בבסיס הטיפול הינה יצוב מצבו של הנפגע ומניעת החרפתו עד פינוי המטופל במהירות לבית החולים או למתקן רפואי קרוב.
הפינוי מתבצע באמצעות אמבולנסים מסוגים שונים: רגילים, ניידות טיפול נמרץ (נט"ן) ואמבולנסי טיפול נמרץ (אט"ן), בהתאם לנסיבות המקרה.
קיראו בהרחבה על: רשלנות בבתי חולים מבחן הרופא הסביר פשרה בתביעות רשלנות רפואית
לקבלת סיוע משפטי מיידי חייגו: 1-800-800-891
מידת האחריות שחלה על צוותי הטיפול של מד"א
צוותי מד"א כוללים קשת רחבה של בעלי תפקידים, בהם: רופאים, חובשים, פרמדיקים, מגישי עזרה ראשונה, נהגים בכובע חובש או פרמדיק וכן מתנדבים.
כל אנשי צוות הטיפול הוכשרו לביצוע תפקידיהם באופן יעודי והינם מוסמכים למתן טיפול בהתאם לגבולות אחריותם המקצועית.
חובת הזהירות הנהוגה במתן טיפול רפואי, חלה על כל אנשי צוות הטיפול של מגן דוד אדום. כל אחד מבעלי התפקידים בצוות חשוף לאפשרות הגשת תביעה בעילת רשלנות רפואית במידה והפר את חובת הזהירות המוטלת עליו וביצע פעולה רשלנית, המהווה סטייה מסטנדרט הטיפול הסביר באופן שהסב נזק למטופל.
גבולות האחריות יגזרו מאמת המידה המקצועית אשר חלה על בעל התפקיד בצוות ובהתאם לרמת הידע והמומחיות המצופים ממנו.
לצד הגשת תביעת רשלנות רפואית נגד הגורם הפרטני קיימת אפשרות להגיש תביעה נגד מד"א כמעסיקה, מכוח העיקרון המשפטי של אחריות שילוחית.
עילות להגשת תביעת רשלנות רפואית נגד צוותי מגן דוד אדום
- הוצאת אמבולנס שאינו מתאים לסוג הפגיעה בהתאם לדיווח - כל אחד מסוגי האמבולנסים: רגיל, נט"ן ואט"ן מיועד למתן מענה יעודי למצבים רפואיים שונים. הזנקת אמבולנס אשר אין בו את הציוד והמכשור הנדרש עשויה להיות בעלת השלכות מסכנות חיים עבור הנפגע
- היעדר מקצועיות במתן מענה רפואי מיידי וחוסר מיומנות בביצוע פעולות עזרה ראשונה דוגמת החייאה, הנשמה, עיסויי לב, מתן עירוי, חסם עורקים, חבישה ועוד
- שיהוי בהגעת האמבולנס לזירת האירוע, אשר גרם להידרדרות במצבו הרפואי של הנפגע
- התמהמהות בפינוי הנפגע לבית החולים או למתקן רפואי קרוב ואובדן זמן קריטי עקב כך
- אי דיוקים במסירת המידע אודות הנפגע לצוות המיון בבית החולים, שעשויים להיות בעלי השלכות על אופן וסוג הטיפול שיינתן בהמשך
- אי עמידה בדרישת השגת הסכמה מדעת של המטופל לקבלת הטיפול - ככל שהדבר מתאפשר בנסיבות המקרה
בכל מקרה של חשש למקרה רשלנות רפואית מומלץ ורצוי להקדים ולהתייעץ עם עורך דין מיומן ומנוסה בתחום, אשר יבדוק את פרטי המקרה לגופו ויסייע לך לקבל החלטות ולפעול להגשת תביעה משפטית וקבלת פיצויים ראויים.
לקבלת סיוע משפטי מיידי חייגו: 1-800-800-891
|
|