|
בתי חולים מהווים אחד הגורמים המרכזיים, נגדם מוגשות תביעות רשלנות רפואית, בגין מעשים ומחדלים, המתרחשים בין כותלי המוסד הרפואי.
מטבע הטיפול בכמות רבה של פונים חשופים בתי החולים למגוון תביעות רשלנות כיוון, שאחראים לשלום ובטיחות החולה ממועד אשפוזו ועד לשחרורו.
חרף קיום מערכות בטיחות ובקרה לצד מנגנוני ניהול סיכונים בבתי החולים, מוגשות נגדם מדי שנה תביעות רשלנות רפואית, שהפיצוי הניתן בעדן מגיע לסכומים גבוהים.
במקרה רשלנות של רופא, אחות או איש צוות רפואי, התביעה אינה מוגשת באופן פרסונאלי אלא נגד בית החולים המעסיק, מכוח עקרון האחריות השילוחית. לשם כך מבוטחים בתי החולים בביטוח, המציע כיסוי נרחב.
לקבלת סיוע משפטי מיידי חייגו: 1-800-800-891
עילות לתביעת בתי חולים בגין רשלנות רפואית
טרם ההליך הרפואי:
אי לקיחת אנמנזה כנדרש, אגב התעלמות מעבר רפואי של התובע ובני משפחתו ומחוות דעת רופאים, שטיפלו בו קודם.
חוסר אבחון, אבחון מאוחר או שגוי של בעיות רפואיות, המצריכות מתן טיפול מיידי, כמו התקף לב ותסחיף ריאתי או באיתור מחלות ממאירות. הרשלנות מתחדדת שעה שמדובר ברופאי המיון, המהווים הגורם הראשוני, עמו נפגש המטופל. מחדלים אלה עשויים לגרום להשהיית טיפול או מתן טיפול בלתי מתאים.
אי עמידה בדרישת הסכמה מדעת - חוסר מתן הסבר למטופל על הסיכונים והסיכויים, הכרוכים בהליך והצגת חלופות אפשריות.
בהליך הרפואי:
ביצוע ההליך בחוסר מיומנות ומקצועיות, זאת תוך שהרופא מפר את חובת הזהירות, וסוטה מסטנדרט הרופא הסביר בניתוחים, לידות ובמתן טיפול שוטף, דוגמת אינפוזיה או עירוי.
גרם נזק ופגיעה בכלי דם או איברי גוף במהלך הניתוח.
משגים כמו ביצוע ניתוח באיבר בריא או בשיטה, השונה מזו שתוכננה במקור ואינה מתאימה לנסיבות המקרה; הותרת גוף זר בחלל הניתוח; טעויות במתן תרופות וחומרי הרדמה - מבחינת סוג ומינון וכד'.
רשלנות בעריכת תיעוד רפואי.
בלידה, שהסבה נזקים בלתי הפיכים לילוד, שיתוק מוחין או פיגור שכלי, תוגש תביעה נגד בית החולים בו בוצעה.
רשלנות בניתוחים פלסטיים - מתבצעים לרוב בבתי חולים פרטיים. ייתבע הרופא, שביצע את הניתוח, בצירוף בית החולים, בו נערך ההליך.
בתום ההליך הרפואי:
חוסר קיום מעקב והשגחה אחר החולה בשלבי האשפוז השונים - בהיבטים הרפואי והבטיחותי.
קבלת החלטה על שחרור מוקדם של המטופל מבית החולים.
אי מתן הנחיות מתאימות לתקופת ההחלמה ולגבי המשך ביקורות.
נפגעת בבית חולים? זהות הגורם הנתבע בגין רשלנות רפואית
בתי החולים בארץ נחלקים לסוגים, המשפיעים על זהות הגורם, נגדו תוגש התביעה:
- בתי חולים ממשלתיים - יתבעו המדינה - משרד הבריאות, שאמון על הפעלת בית החולים
- בתי חולים בבעלות קופות החולים - תתבע הקופה, שמפעילה את בית החולים
- בתי חולים פרטיים - יתבעו בית החולים או הגורם, שאחראי על פעילותו
סיוע של עורך דין להגשת תביעת רשלנות רפואית
בהגשת וניהול תביעת רשלנות רפואית נגד בית חולים מומלץ לפנות לקבלת יעוץ משפטי. עורך דין מומחה בתחום יפעל להשגת התיקים הרפואיים מבית החולים. בהמשך יפנה לקבלת חוות דעת רופא מומחה לביסוס התביעה והערכת הנזק.
מאחר ומדובר בהליך ממושך קיימת חשיבות להסתייעות בעורך דין לצורך ניהול משא ומתן עם באי כוח בית החולים בניסיון לגבש פשרה או הסכם ובמידה ואלה לא יצלחו - מקסום הפיצוי שייפסק.
פסקי דין שעסקו בתביעות נגד בתי חולים בישראל
הליך ע"א 8312/04 והליך ע"א 9250/04 יורשי המנוחה לאה שני ז"ל והמנוח אוהד שני ז"ל נ' המרכז הרפואי ע"ש סוראסקי ומדינת ישראל - משרד הבריאות עסקו בתביעת חולה, שבמהלך אשפוזה החליקה במקלחת בית החולים.
בית המשפט פסק, כי בית החולים אכן התרשל נוכח העובדה, שהמקלחת לא אובזרה באמצעי הבטיחות הנדרשים ולא הוכשרה עבור חולים סיעודיים, להם היתה מיועדת. בין העזרים, שחסרו בה: ידית אחיזה ושטיחון למניעת החלקה ובנוסף לא היה קיים סימון, שהעיד, כי המקלחת נועדה לחולים סיעודיים בלבד. עוד נקבע, כי צוות המחלקה התרשל בכך, שלא הזהיר את החולה מפני עשיית שימוש במקלחת, חרף הסכנות.
לקבלת סיוע משפטי מיידי חייגו: 1-800-800-891
|
|