|
טיפול רפואי רשלני על ידי רופא משפחה
מה מאפיין מקרים של רשלנות רופא משפחה ממקרים של רשלנות רפואית מתחום אחר? רופא משפחה, הוא איש אמון, הוא האדם שמכיר את גופנו הכי טוב, מלבד אנחנו עצמנו ועל כן, מצופה מרופא המשפחה, להשתמש בידע שלו ובתיק הרפואי שלנו הפרוס בפניו בכדי להגיע למסקנות רפואיות נכונות.
כך כאשר מבצעים בדיקות שלכאורה הם תקינות אך ביחס לכל בדיקות העבר הם שונות, במקום בו רופא רגיל יסיק כי מדובר בדבר של מה בכך, מצופה מרופא משפחה המכיר את ההיסטוריה לנהוג אחרת כדברי בימה"ש באחת הפרשות:
"רופא המשפחה, נדרש, להבנה בתחום רחב של מחלות והוא הראשון בשרשרת המטפלים, האבחון נעשה בשיטת האלימינציה - שלילת אבחנות שכיחות וידועות בשלב הראשון, ובדיקת קיומן של מחלות נדירות בשלב השני. כל אלו מעמידים בפני רופא המשפחה בקופת החולים רף מומחיות שונה מהסטנדרט הנדרש ממומחה בבית החולים, או במרפאת מומחים בנוגע למחלה בתחום מומחיותם. (959/00 אבילפזוב סמירה נ' קופ"ח של ההסתדרות הכללית, תק-מח 2004(3) עמ' 2476).
דוגמאות לרשלנות של רופא משפחה:
דוגמאות לרשלנות רפואית של רופאי משפחה קיימות למכביר, למשל אדם שהגיע לרופא משפחה עם כאבים בחזה ולא הופנה לבדיקת א.ק.ג קיבל פיצוי בגין רשלנות, כמו כן מטופלים שהגיעו בשל כאבים ולא פונו לבדיקת PSA או שהופנו לבדיקה לאחר זמן ממושך או אפילו שלא התריעו בפניהם את סכנות תוצאות הבדיקה אותם עברו ולבסוף אובחנו כחולים בסרטן הערמונית, גם כן קיבלו פיצוי עבור רשלנות רפואית.
האם לעומס על מערכת הבריאות יש השפעה על סיכויי התביעה?
כמובן, על הרופא לשקול את הסיכון למחלה מסוימת אל מול עלות הבדיקה והעומס שהדבר יצור על ביה"ח, מתוך איזון זה עליו לבחור בדרך הפעולה הנכונה ביותר, וגם אם טעה – כאשר טעות זו נופלת בגדרה של טעות סבירה לא בטוח שהדבר מהווה רשלנות (ראה לדוגמא דברי כב' השופטת דליה דורנר - בע"א 434/94 שי ברמן קטינה נ' מור - מכון למידע רפואי בע"מ, פ"ד נ"א(4) 205).
האם לאור כך ומכוח עומס רופא רשאי לסרב לטפל בפציינט?
כאשר מדובר בטיפול רפואי דחוף הרופא חייב לקבל לטיפולו את הפציינט (כך גם נפסק לדוגמא בפס"ד- תא 7513/05 ד. מ. (קטינה) נ' בית חולים הסהר האדום) אך גם כאשר אין מדובר בטיפול רפואי דחוף מצופה מהמוסד להסביר למטופל מדוע הוא איננו מתקבל לטיפול ומה האפשרויות העומדות בפניו.
מה לגבי מקרים בהם בית החולים / קופ"ח טוענים למחסור בכוח אדם? נראה שלאור פסק הדין לעיל, טענה זו אינה רלוונטית, ויש לעמוד בסטנדרט של ביה"ח סביר במהירות הבדיקה המבוצעת ובצורך המתעורר לבצע אותה.
טיפול רשלני אצל רופא משפחה - מה הדין?
היום כאשר עומס רב מוטל על בתי החולים לעיתים טיפול רפואי יכול לקחת זמן ממושך, על כן על רופא המשפחה להיות קשוב למטופל שלו ועל סמך הכרתו עמו לקבוע לו את מועד הבדיקות ואת הדחיפות שבהן, בכל מקום שבו הרופא סטה מגבולות הסביר, וביצע טעות שרופא משפחה אחר המכיר את הפציינט לא היה מבצע – הוא התרשל כלפי המטופל שלו וניתן לתבוע בגין רשלנות רפואית.
כאשר אתם חושבים שנעשה לכם עוול במערכת הרפואה על ידי רופא המשפחה שלכם, חשוב לפנות אל עורכי דין בתחום רשלנות רפואית, המכירים מקרים דומים למקרה שארע לכם. עו"ד מקצועי בתחום זה, יעניק לכם סיוע ויעוץ בדבר סיכויי הצלחת התביעה והפיצוי הצפוי כתוצאה מהצלחתה. לאור דעתו והמלצתו יהיה לכם קל בהרבה להחליט האם לגשת להליך של תביעת פיצויים בערכאות או לא.
לחץ לקריאה נוספת: מאמרים בנושא רשלנות רפואית
צור קשר עם נציגי המשרד בטלפון: 03-6093833
|
|