|
רשלנות רפואית של קופות חולים
בעת פציעה, מחלה או כל תסמין מעלה חשד אנו פונים תמיד תחילה לרופא המשפחה בקופת החולים.
רופא המשפחה בקופת החולים, תפקידו לאבחן את המקרה ולזהות במה מדובר. הוא אמור לספק טיפול, בין אם מדובר בבעיה קטנה ונקודתית שניתנת לטיפול פשוט או אם מדובר במקרה שמצריך בדיקה על ידי מומחה ומתן טיפול רפואי מורכב יותר. במקרים רבים של תביעות רשלנות רפואית נגד קופות חולים, הסיבה לתביעה הנה רשלנותו של רופא המשפחה באבחון ובהפניה לטיפול ובדיקות נוספות.
ברפואה עניין התזמון והאבחון קריטיים ופעמים רבות אבחון לקוי או טיפול לקוי, ולעיתים אף אם יש עיכוב מיותר במתן הטיפול עלולים לפגוע בחולה, להזיק לו ובמקרים חריגים אף להביא למצבים בלתי הפיכים עד כדי מוות. במקרים בהם הייתה רשלנות רפואית של רופא משפחה, כלומר רשלנות באבחון או טיפול לקוי יש מקום לתביעה, שתוגש לרוב נגד קופת החולים לה אחריות שילוחית ולא נגד הרופא המטפל.
קופות החולים שיש במדינתנו הן כללית, מאוחדת, מכבי ולאומית וכל אדם שהוא אזרח מדינת ישראל חייב להשתייך לאחת מהן על פי חוק. כאמור, רשלנות רפואית של קופת חולים באה לידי ביטוי באחריות שילוחית, כלומר בכך שרופא שהנו עובד של קופת החולים לא עמד בסטנדרט המקצועי הראוי שבו אמור היה לעמוד ועל כן קופת החולים היא זו שתשא באחריות.
מתי ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית נגד קופת חולים?
את קופת החולים ניתן לתבוע אך ורק במקרים בהם ניתן הטיפול במסגרת קופת החולים או שמדובר בשירות שניתן בקופת החולים דוגמאת טיפול משלים.
כמו בכל תביעת רשלנות רפואית, גם כאן יידרש התובע לבסס 3 טענות:
- קיומה של חובת זהירות של הגורם הרפואי המועסק על ידי הקופה, כלפי החולה
- הפרה של חובה זו וקיומה של רשלנות רפואית
- קשר סיבתי בין האירוע הרשלני לבין היווצרות הנזק בגינו נתבע הפיצוי
אם ימצא בית המשפט כי שלושת התנאים הללו אכן התקיימו, יפנה לדון בשאלת היקף הנזק, שלרוב יוערך על ידי מומחה רפואי בתחום רלוונטי. בהתאם להיקפו - יקבעו פיצויים לתובע.
טעויות נפוצות של נפגעי רשלנות רפואית בקופות חולים
אם נגרם לכם נזק עקב טיפול רפואי שניתן במסגרת קופת החולים, או בעקבות אבחון מאוחר או שגוי של מחלתכם על ידי רופאי הקופה – חשוב מאוד לפנות בהקדם האפשרי לקבלת יעוץ משפטי על ידי עורכי דין בעלי ידע וניסיון עשיר בניהול תביעות רשלנות רפואית.
נפגעים רבים מחליטים לפעול על דעת עצמם ולפנות אל קופת החולים במכתבי תלונה או להגיש קובלנות למשרד הבריאות – פעולות אלו עלולות להזיק לתביעתכם בעתיד וכדאי מאוד להימנע מהן. היו זהירים במסירת מידע על הטיפול שניתן לכם והנזק שנגרם. במקרים חמורים הנתבעים עלולים להפעיל משרדי חקירות עוד בטרם הגשת התביעה.
גם אם נדמה לכם כי סכום הפיצוי שתקבלו אינו מצדיק הגשת תביעת רשלנות רפואית נגד קופת החולים, חשוב לפנות אל עורך דין ולקבל לפחות יעוץ משפטי ראשוני. יתכן מאוד כי ישנם נזקים רבים ואינכם מודעים לזכותכם לתבוע פיצוי בגינם.
או צור קשר עם נציגי המשרד בטלפון: 03-6093833 |
|