|
הריון ולידה ללא מעקב רפואי מתאים - מקרי רשלנות בלידה
לידת תינוק פגוע בשיתוק מוחין הינה אירוע קשה אשר ההתמודדות עימו מצריכה משאבים נפשיים וכלכלים לא מבוטלים. לעיתים מתברר בדיעבד, לאחר בדיקה מעמיקה, כי יתכן שהפגיעה אשר נגרמה לתינוק, הנה כתוצאה של רשלנות בלידה כי ניתן היה בניהול נכון של הלידה למנוע את הנזק לתינוק.
כיצד יכולה משפחתו של ילד פגוע שיתוק מוחין לברר האם הנזק שנגרם מקורו אכן ברשלנות רפואית ואם קיימת אפשרות להגשת תביעה לפיצויים?
נושא בירור האפשרות של רשלנות רפואית בטיפול, הינו תחום סבוך ובתוך תחום זה תת הנושא של רשלנות בלידה הינו המורכב ביותר. אין למעשה לכן דרך למשפחה של ילד פגוע לברר בעצמה, ללא סיוע, האם אכן מקור הנזק הינו רשלנות בלידה.
לפיכך, הצעד הראשון בדרך אל בירור מקור הנזק והאפשרות לתביעה הינו שכירת שירותיו של עורך דין מנוסה הבקיא בתחום הרשלנות בכלל ובתחום של רשלנות רפואית בלידה בפרט.
יעוץ משפטי מתאים - רשלנות בלידה
מרבית עורכי הדין המנוסים אינם גובים תשלום עבור פגישת יעוץ ראשונית ובירור האם יש לכאורה עילת תביעה בגין נזק שנגרם בלידה. עו"ד מנוסה בתחום יוכל, לעיתים, כבר בפגישת יעוץ לתת למשפחה כיוון ולהמליץ - האם יש טעם בהמשך התהליך המשפטי, לאחר טיפול רפואי רשלני בלידה.
לקבלת יעוץ משפטי מעורך דין בנושא רשלנות רפואית חייג עכשיו שיחת חינם!
1-800-800-891
במידה וסיפור המקרה מעלה אפשרות של רשלנות בניהול הלידה, עורך הדין יזמין את התיק הרפואי של הלידה ואת תיקו של התינוק מבית החולים. בהתאם לחוק זכויות החולה להוריו של הילד הפגוע זכות מלאה לקבל את מלוא התיעוד הרפואי ובית החולים אינו יכול לסרב להעביר את התיעוד.
התיעוד הרפואי יועבר על ידי עורך הדין אל מומחה רפואי בתחום המיילדות והגניקולוגיה, אשר יעיין בתיעוד ויעריך האם אכן הטיפול לא היה סביר. המומחה ימצא את הקשר בין ההתרשלות בטיפול לנזק שנגרם לתינוק שנולד. |
|
במידה והמומחה יתרשם כי אכן ניתן לבסס חוות דעת רפואית על רשלנות רפואית, עורך הדין יפנה את המשפחה לבדיקת רופא, נוירולוג ילדים, לצורך הערכת הנזק שנגרם לילד וכן הקשר בין הרשלנות לנזק.
לאחר קבלת חוות הדעת שך המומחים, תוגש תביעה לבית המשפט המתאים, אשר מתבססת על התיעוד הרפואי ועל חוות הדעת הרפואיות.
בניית תיק רשלנות רפואית בתחום המיילדות אורך זמן רב יחסית. בסופו של דבר הסכומים אשר נפסקים בתביעות אלו הינם גבוהים מאד, שכן הפיצוי אמור לאפשר עזרה צמודה לילד הפגוע, לפצות אותו על אובדן הכנסה בעתיד, על כאב וסבל ועוד ראשי נזק רבים.
הנכות אשר נותרה לילד הפגוע בעקבות הרשלנות הינה אחד הגורמים המרכזים אשר ישפיעו על גובה הפיצוי הצפוי בסיום התיק. שכר טרחתו של עורך הדין בתביעות בגין רשלנות בלידה מבוסס ברובו על אחוזים מסכום הפיצוי אשר נפסק לתובע על ידי בית המשפט.
ניתן להגיש תביעה ברשלנות רפואית בגין נזק בלידה עד לאחר שחלפו 7 שנים מהגיע הילד הפגוע לגיל 18 כלומר עד לגיל 25. אולם, בחלק מן המקרים ניתן אף להגיש את התביעה במועד מאוחר, בהתקיימם של מספר תנאים המוכרים לעורכי הדין.
על מנת לקבל מידע נוסף אודות ארועי רשלנות בלידה ונזקים שנגרמים בעקבות טיפול רפואי לקוי הניתן בבית החולים, חושב ומולץ להתייעץ בהקדם עם עורך דין המתמחה בדיני נזיקין.
מהם הגורמים העיקריים לנזקים בלידה:
- חוסר נסיון ומיומנות בפענוח בדיקת אולטרסאונד במהלך ההריון
- אי הפניה לבדיקות אבחון טרום לידה או שהרופאים לא התייחסו כראוי לממצאי הבדיקות
- רופא לא נכח במהלך הלידה
- חוסר התייחסות מספקת של הצוות הרפואי ל"הריון ברמת סיכון גבוה"
- מקרים של לידת ואקום או לידת מלקחיים ברשלנות
- חוסר התייחסות ראוי למצוקה עוברית
- אי ביצוע ניתוח קיסרי דרוש או ביצוע ניתוח קיסרי באיחור
שימו לב, תביעות עקב רשלנות רפואית בלידה הנן תביעות מורכבות ולכן מומלץ לבחור בעו"ד המתמחה אך ורק בנזיקין. כך תוכלו להיות בטוחים כי אתם בידיים טובות ומקצועיות.
|
|