|
הליך הגירושין הינו הליך משפטי שמטרתו להביא לסיום נישואין. בימינו ניתן לראות כי גירושין בעילת בגידה נהיים יותר ויותר שכיחים שכן בגידה בין בני הזוג עלולה להוות עילה מספקת בכדי להביא את הנישואין לסופם.
במאמר זה נסקור את נושא גירושין בעילת בגידה, ונענה על שאלות כגון - מהן היתרונות שיש לבן זוג הנבגד בזמן הליך הגירושין? כיצד ניתן להוכיח שאכן התבצעה בגידה? ומה היחס לבגידה מצד הערכאות המשפטיות, הן בית המשפט לענייני משפחה והן בית הדין הרבני?
הערה כללית היא כי מאמר זה מתייחס למצבם המשפטי של בני זוג יהודיים הרשומים כנשואים בארץ.
לסיוע משפטי מיידי בתחום דיני משפחה, לחץ כאן
או צור קשר מיידי עם עו"ד בטלפון: 1-800-800-891
ההבדל בין בית המשפט לענייני משפחה לבית הדין הרבני ויחסם לבגידה
בית המשפט לענייני משפחה אינו רשאי לטפל בענייני נישואין וגירושין, כאשר בני זוג פונים להסדיר ענייני גירושין בערכאה זו. בשלב הראשון יסובו הדיונים סביב הסדרים בנושאים כגון חלוקת ממון, גובה המזונות, הסדרי ראיה, על מנת לקבל גט יצטרכו בני הזוג לפנות לבית הדין הרבני.
בית המשפט לענייני משפחה אינו רואה את עניין הבגידה כמהותי ברוב המקרים. בית הדין הרבני הינו הגוף היחיד בישראל שרשאי לטפל בנושא הגירושין של בני זוג יהודיים בישראל. בנוסף, בסמכותו של בית הדין לדון ולפסוק בענייני משפחה אחרים בדומה אלה שבסמכות בית המשפט לענייני משפחה. להבדיל מבית המשפט לענייני משפחה, בית הדין הרבני מתייחס לבגידה בין זוג נשוי באופן מחמיר.
ההבדל ביחס הערכאות לבגידה של הגבר או של האישה בביה"ד הרבני?
בית הדין הרבני פועל לפי חוקי ההלכה היהודית ולכן ברור שישנם הבדלים גדולים במקרה שהאישה נמצאת בוגדת לבין מקרה שהגבר נמצא בוגד. הסיבה להבדלים אלה נעוצה בעובדה כי בעבר גבר נבגד לעולם לא יכול היה להיות בטוח עוד כי הוא מגדל את ילדיו שלו.
במידה והוכח כי האישה בגדה בבעלה, גם אם בגדה פעם אחת בלבד, בית הדין הרבני מחייב את הזוג להתגרש בעילת בגידה.מבחינת רכוש, תימצא לא ראויה למזונות אישה ולכתובה, ותקבל רק את מה שנשאר מהנדוניה.
במידה והוכח כי הגבר בגד באשתו, בית הדין הרבני לאו דווקא מחייב גירושין. בדיקת הרקע שהוביל לבגידה יכולה להפחית את חומרת מעשיו במידה ומתגלה כי זו הייתה בגידה חד-פעמית למשל. מבחינה כלכלית, אין פגיעה ברכוש הבעל.
היה והאישה הנבגדת מוחלת על בגידת בעלה יש באפשרותם לא לנקוט בהליך גירושין, אך מוותרת על האפשרות לבקש להתגרש מבעלה בעקבות בגידתו לאחר מכן לא תהיה רשאית להגיש בקשת גירושין בעילת בגידה.
האם יש הבדל ביחס הערכאות לבגידה של הגבר או של האישה בבית המשפט לענייני משפחה?
בית המשפט לענייני משפחה אינו מפלה בין הגבר לאישה, בניגוד לבית הדין הרבני שמבחין בין הגבר לאישה. לפי בית המשפט, אין כל שייכות אם הבעל או האישה בגדו ואת הרכוש אשר רכשו בפרק הזמן בו היו נשואים יש לחלק שווה בשווה, אלא אם הוסכם אחרת בהסכם ממון.
כיצד ניתן להוכיח שאכן התבצעה בגידה?
במידה ומגישים בקשת גירושין בעילת בגידה, מומלץ להמציא ראיות חותכות המאמתות את הבגידה, ניתן לעשות זאת בעזרת חוקר פרטי.
בית הדין הרבני מסתפק גם בתצלומים המעידים על מגע מיני כלשהו בין אשת הנבגד לאדם אחר שאינו בעלה גם אם המעשה עצמו לא מצולם. אפשרות אחרת היא הודאת האישה בבגידתה בבעלה וזאת גם ע"י הבאת ראיות להודאתה. במקרה של בקשת גירושין בעילת בגידה, ראיות חותכות יכולות להיות מה שיעלה את סיכויי הזכייה ביתרונות הנלווים.
מהם יתרונותיו של בן הזוג הנבגד בזמן הליך הגירושין?
בן הזוג הנבגד יכול להיעזר בבגידה בדרך כזו שתסייע לו להשיג יתרון משפטי על בן הזוג שבגד. השפעת הראיות על המשפט יכולה להיות קריטית ולהוביל לכך שהליכי הגירושין יבוצעו בדרך מהירה, קלה ואף להוביל לניצחון יחסי במאבק.
הגורם המשמעותי ביותר בהליכי גירושין בעילת בגידה הוא עבודה מקצועית מצד עורך דין הבקיא בתחום. באמצעות שיתוף פעולה עם עורך דין, אשר ביין היתר ידע לדאוג כי ימצאו ראיות חותכות המוכיחות את בגידת בן הזוג יוביל להישגים הטובים ביותר לצד הנבגד.
טוב יעשה גם הצד הבוגד אם יבחר להיעזר בשירותיו של עורך דין לענייני משפחה בעל ניסיון בניהול הליך גירושין בעילת בגידה. |
|