סיוע משפטי מיידי בטלפון: 1-800-800-891

עורכי דין סדר דין יעוץ משפטי מיידי רשלנות רפואית פשיטת רגל הוצאה לפועל

פירוק שיתוף מקרקעין בהליך גירושין

הליך גירושין - פירוק שיתוף במקרקעין

בין בני זוג נשואים קיים שיתוף במקרקעין – האם לבצע את הפירוק בטרם הסדרת העניינים הרכושיים האחרים, או לאחריהם?

ישנם מקרים בהם העניינים הקנייניים בין בני זוג נשואים, יוסדרו על פי הלכות דיני הקניין הכלליים ולא על פי דיני המעמד האישי (הלכת השיתוף או חוק יחסי ממון). המדובר בדרך כלל בדירת מגורים הרשומה על שם הצדדים בחלקים שווים וצד אחד רוצה בפירוש השיתוף בדירה.

האם יש בהיותם של בני זוג נשואים כדי לשלול או לעכב את זכויותיהם זה כלפי זה לפי הדין הכללי?

כעיקרון, פירוק השיתוף של בני זוג בדירת מגוריהם, שאינו כרוך בתביעת גירושין, כמוהו כפירוק כל שיתוף אחר במקרקעין, וגם על פירוק שיתוף זה יחולו הוראותיו של חוק המקרקעין. בעלי מקרקעין משותפים, רשאים בכל עת, כל אחד מיוזמתו, לפרק את השותפות ביניהם (במגבלות החוק כמובן) הדבר נכון גם לגבי בני זוג נשואים.

קיראו על: זכויות דייר מוגן

דיני משפחה – חובת מדור

עם זאת, פירוק שיתוף שכזה, כפוף לאספקטים מסוימים הקשורים אל דיני משפחה. במקרה בו מדובר בדירת מגורים – ישנה חובת מדור.

היינו, במקרה בו בית המשפט החליט על פירוק השיתוף במקרקעין משותפים שהם דירה של בני זוג המשמשת למגוריהם, בדרך של מכירה, יש לדאוג תחילה כי לילדי בני הזוג הקטינים ולבן הזוג המחזיק בהם, קיים הסדר מגורים חלופי. שיקול דעתו של בית המשפט במניעת פירוק השיתוף הוא מצומצם.

האם בהליך גירושין יש לעכב פירוק שיתוף בדירת מגורים?

ישנם מקרים בהם מתקיימים הליכים משפטיים בין בני זוג בנושאים רכושיים שונים, במקביל לתביעה לפירוק שיתוף במקרקעין, שכן, עם חקיקתו של חוק בית המשפט לענייני משפחה, חל שינוי בתובענות אותן ניתן להגיש לבית המשפט לענייני משפחה.

כיום, ביכולתו ובסמכותו של בית המשפט לענייני משפחה, לפתור את מגוון הסכסוכים בת"א המשפחתי תחת קורת גג אחת של בית משפט אחד.

לקבלת סיוע משפטי ללא כל התחייבות מצידך, לחץ כאן

ככלל, אין קשר בין פירוק השיתוף ובין איזון שאר העניינים הרכושיים בין הצדדים. עם זאת, ישנה אפשרות לדון בפירוק השיתוף בדירה במסגרת בירורן של כלל הסוגיות הרכושיות המשותפות וזאת כדי להשיג פתרון כולל ואחיד בעניינם של בני זוג. בית המשפט לענייני משפחה רשאי לעכב את מימוש דרישת אחד מבני הזוג לפרק את השיתוף, עד לברור שאר התביעות הרכושיות.

המדובר אפוא בהשעיית זכותו הקניינית של בעל דין להשתחרר משותפות כפויה, אך פגיעה זו לעיתים נעשית למטרה ראויה, ועל בית המשפט לוודא כי הפגיעה אינה מופרזת. לעיתים, בית המשפט מוצא לנכון דווקא להורות על פירוק שיתוף מהיר, וזאת כאשר ברור כי ההתדיינות בשאר הנושאים הרכושיים עלולה להיות מורכבת וארוכה.

הפרדת זכויות רכוש בטרם ניתן פסק גירושין

לא בכל מקרה השעיית תביעותיו של אחד מבני הזוג משרתת את המטרה של חתירה להסדר סופי כולל והוגן. במקרים רבים, ההסדר הרצוי הוא דווקא זה המאפשר לבן זוג להפריד את זכויותיו ברכוש המשותף עוד בטרם ניתן פסק גירושין, וזאת על מנת להחליש את כח המיקוח והסחיטה של בן הזוג השני.

המציאות מעידה כי, במקרים רבים, דחיית הליכי פירוק השיתוף בדירת מגורים, יכולה להכביד על אחד הצדדים באופן חמור. בבואו לבחון את סבירות השעיית הפירוק, על בית המשפט להתחשב בשורה של משתנים  כגון - הסיכוי להגיע להסדר כולל בתוך זמן סביר, השפעת מימושן של הזכויות הקנייניות על הסיכוי האמור, הנזק שעלול להיגרם למי מבני הזוג כתוצאה מהעיכוב, השלכות העיכוב על צדדים שלישיים.

עינינו רואות, כי אין כלל אחיד לפיו יש להורות על פירוק השיתוף במקרקעין בין בני זוג בטרם ידונו העניינים הרכושיים האחרים, אלא יש לבחון כל מקרה לגופו ועל פי הדינאמיקה בין הצדדים. זאת סיבה נוספת לכך שעליך לפנות לקבלת יעוץ משפטי פרטני, אצל עורך דין הבקיא בדיני משפחה.


פורום יעוץ משפטי

בדיקת זכויות מקרקעין
ייעוץ בנושא הוצאה לפועל
ייעוץ בענייני תעבורה
ייעוץ בנושא דיני משפחה
ייעוץ בנושא דיני נזיקין
ייעוץ בנושא דיני פלילים
ייעוץ בנושא דיני פשיטת רגל
ייעוץ בנושא תביעות אזרחיות
ייעוץ בנושא אחר

פנה אל עורך דין:
שם הפונה:
דוא"ל:
טלפון:
איזור מגורים:
הבעיה שלי בנושא:
תוכן ההודעה:

תחומי התמחות במשרד:
   עורכי דין משפחה, גירושין
   עורכי דין פלילי
   עורכי דין אזרחי מסחרי
   עורכי דין מקרקעין
   עורכי דין תעבורה
   עורכי דין נזיקין
   עורכי דין דיני עבודה
   עורכי דין רשלנות רפואית
   מושגים משפטיים
   פרסום מאמרים משפטיים

פורום יעוץ משפטי לאזרח

הודעות אחרונות בפורום:
- תעבורה
- צביעת ארונות מטבח
- בדיקת רכב
- הצגת ראיות לצד שכנגד
- דיני משפחה
- שעות נוספות בהריון
- זכויות שוכר לאחר מכירת הדירה
- שלום חברים , מנסה לאתר פס"ד ע "א 569/80 ולא מוצא , מוצא הרק איזכורים שלו צד שכנגד טוען שפס"ד זה מוכיח שלא חלה אחריותעל השולח כאשר השלוח חורג מהסמכות שניתמנה לו להבנתי ס 14 בפקודת הנזיקין הוא חדמשמעי כשהמחוקק רוצה לפטור הוא עושה זאת ס56 לפקודת החברות לדוגמא , וגם בו יש החרגות להחרגות אם יש מי שיכול לאר הפס"ד - אודה מאד כמו כן אשמח לשמוע דעתכם האם שולח פטור מאחריות כאשר שלוח חורג מסמכותו [השולח קיבל מוצר להעבירו באמצעות השלוח ל X ובפועל השלוח העבירו ל Y] תודות!
- אכיפה בררנית
- פרט שגוי
- חניה על מדרכה
- רו"ח שלא הגיש עבורי דו"ח שנתי
- ביטול דו"ח חניה
- שמישהו יעצור את העברינים האלו לגזול מכספנו מיד...
- נכות בעקבות שריפה בדירה
- נזקים בדירה שכורה
- שאלה לגבי חידוש חוזה
- וועד בית וחניה
- דוח חניה ע"ש וכתובת נפטר ולא ע"ש היורש המחזיק ברשיון זמני
- דוח חניה בגדרה
- עלויות תחזוקת בניין בדירה שכורה
- הודעה בדואר
- הודעה בדואר
- אישור בדיקות ותשלום שעות נוספות
- יציאה מדירה
טעינה...

תחומים קרובים:

מפת אתר | תקנון ותנאי שימוש כל הזכויות שמורות © 2013 סדר דין עורכי דין ברשת