רפואת נשים היא התחום הרפואי העוסק בבריאות מערכת הרבייה של האישה. רוב העוסקים ברפואת נשים מתמחים גם במיילדות שהנו תת ההתמחות העוסקת בליווי האישה והעובר במהלך ההריון והלידה.
רוב מקרי הרשלנות הרפואית מתרחשים בניתוח ובלידה, זאת משום השכיחות והמורכבות של הפרוצדורות האמורות.
לפניה מיידית אל עורך דין חייגי חינם: 1-800-800-891
רפואת נשים - מקרי רשלנות נפוצים
רשלנות רפואית של רופא נשים עלולה להתייחס לאישה או לעובר כאחד. במקרה של הריון, היא יכולה להתרחש לפני, במהלך או אחרי הלידה.
רשלנות נפוצה היא רשלנות בביצוע מעקב הריון. ניטור היריון דורש מעקב קפדני אחר היולדת, באופן זה אבחון מאוחר או אבחון שגוי של בעיה עלול להיחשב לרשלנות. היעדר הפנייה לביצוע בדיקות גנטיות במהלך ההריון יכול להיתפס אף הוא כרשלנות.
התרשלות אחרת הנה אי לקיחת ההיסטוריה הרפואית מהמטופלת. האנמנזה צריכה לכלול פרטים כדוגמת גיל המטופלת, סיבת הפניה לטיפול, מחלות רקע וגורמי סיכון אחרים, טיפול תרופתי וגורמים אחרים היכולים להשפיע על בריאות האישה והעובר.
מחדל נפוץ במהלך הלידה הוא סטייה מסטנדרט ההתנהגות הנקבע על ידי מבחן הרופא הסביר.
בית המשפט לומד אודות רף ההתנהגות הנדרש בכל מקרה מתוך חוות הדעת של הרופאים המומחים המוגשים בפניו.
סטנדרט זה הוא חלק מהיסודות הנדרשים לצורך הוכחת עוולת הרשלנות הקבועה בסעיף 35 לפקודת הנזיקין (נוסח חדש) תשכ"ח-1968.
קיראו בהרחבה על: רשלנות באבחון תסמונת איקס שביר
עילת תביעה אחרת הייחודית לתחום רפואת הנשים היא הולדה בעוולה. תביעה זו מוגשת על ידי ההורים בטענה שרשלנות הרופא באבחון, גרמה ללידת ילד עם פגם במקום הפסקת ההריון. לעיתים מוגשת על ידי הילד תביעה דומה שהטענה המרכזית במסגרתה היא כי בשל המום עמו נולד, טוב מותו מחייו.
תביעות מסוג זה מעוררות ויכוח העוסק בשאלות, דת, משפט ופילוסופיה ודעות השופטים השונים באשר להכרעה בסוגיות אלו חלוקות. חלק מהשופטים שכיהנו בעבר בבית המשפט העליון סבורים שאין לילד שנולד עילת תביעה כלפי הרופא המטפל אלא רק להוריו.
קיראו בהרחבה על מקרים של: שיתוק מוחין
פסקי דין ודוגמא - רשלנות רפואית של רופא נשים
במסגרת הליך ת.א 1840/07 (שלום י-ם) קלוגין נ' קופת חולים מאוחדת - התובעת הגיעה אל רופא נשים המועסק על ידי קופת החולים לצורך התקנתו של התקן תוך רחמי למניעת הריון, אולם לאחר מכן התברר כי בזמן זה הייתה בהריון, אולם בשל הסיכונים שבהריון עם התקן, הופסק הריונה.
התובעת טוענת להתרשלות הרופא שהציב את המתקן בעודה בהריון. בית משפט השלום קבע שהגניקולוג התרשל בכך שהתקין את אמצעי המניעה מבלי לברר קודם את עובדת הריונה ומבלי שהחתימה על טופס הסכמה לביצוע הפרוצדורה.
מלבד זאת, גם חוסר הרישום מצד הרופא פגע בגרסתו ובאפשרותו להוכיח את עמדתו. בית המשפט קבע כי קיים קשר סיבתי בין ההתרשלות והנזק ולכן פסק לתובעת פיצוי בסך 108,000 שקלים על סמך עמדת המומחה באשר לסיכונים שבהיריון עם התקן והצורך בהפסקתו.
קיראו בהרחבה על: תביעת רשלנות רפואית בהיעדר רישום רפואי
כשיש ספק אין ספק - חשוב להתייעץ עם עורך דין!
רשלנות רפואית של גניקולוג עלולה להיות הרת גורל עבור האישה. ניהול תביעת רשלנות במקרה שכזה באופן שאינו מקצועי עלול לפגוע בסיכויי האם או התינוק להיפרע בגין הנזק שנגרם. פנייה אל עורך דין המתמחה ברשלנות רפואית יכולה לשפר באופן משמעותי את סיכויי ההצלחה של התיק.
חייגו חינם לשיחה עם עורך דין מנוסה בתחום: 1-800-800-891
|