מהו שיתוק מוחין?
שיתוק מוחין זוהי פגיעה נוירולוגית המתרחשת בעובר המביאה לנכות וטמונה בבעיות שהתרחשו או בעת הלידה או מעט לאחר הלידה. מחלה זו מביאה לשיתוק הגפיים וקשיים ביכולות המוטוריות. במקרים של רשלנות רפואית בלידה, או במעקב הריון, עלולים להיווצר נזקים חמורים מעין אלו.
תביעת רשלנות רפואית במקרים של שיתוק מוחין
לידת תינוק הוא האירוע הכי משמח עבור ההורים זוהי פסגת האושר שלהם. אולם לעיתים מתגלות בעיות בהתפתחות הילד ועולה החשש שהתינוק סובל מפגיעה מוחית כלשהי שתוצאותיו שיתוק מוחין.
שיתוק מוחין כמו גם פיגור שכלי יכולים להיות תוצאה של רשלנות רפואית בלידה או רשלנות במעקב הריון. אלה עלולים להיגרם כתוצאה מחוסר באספקת חמצן לעובר, אם במהלך ההיריון ואם במהלך הלידה עצמה.
רשלנות במהלך ההיריון או בלידה עלולה להיגרם מסיבות שונות: החל מבדיקות שלא פוענחו כראוי, טיפול או אי ביצוע בדיקה שהיה צורך לערוך אותה על מנת לגלות פגם רפואי מבעוד מועד ועד רשלנות רפואית במהלך הלידה כגון שיטת יילוד לא נכונה, אי נוכחות של הרופא המיילד בזמן המחייב את נוכחותו בחדר הלידה, אי הבחנה בזמן במצוקת העובר ועוד.
קבלת יעוץ משפטי במקרים של רשלנות רפואית
תביעת רשלנות רפואית בלידה או במעקב הריון, עוסקת בשני היבטים: הראשון הוא ניהול רשלני במעקב ההיריון או במהלך הלידה. היבט שני עוסק ברשלנות של אבחון מומים מולדים, שלו אובחנו בזמן יכלו ההורים להפסיק את ההריון ולא להביא לעולם ילוד שיסבול כל חייו ממומים קשים – מקרים אלו מכונים "הולדה בעוולה".
למעשה, תביעות בגין הולדה בעוולה הן תביעות נפוצות יחסית במסגרתן התובע מבקש פיצוי על נזק שנגרם לו כתוצאה מרשלנות של רופא. טענת התביעה היא שאילולא הרשלנות הרפואית, ההורים היו יודעים על המום במהלך ההיריון והיו שוקלים הפלה מוקדמת או הפסקת הריון שכן לא היו רוצים שתינוקם יסבול ממחלה קשה כגון שיתוק מוחין.
לפנייה אל משרד עורכי דין דורה כהן ויצמן ושות', לחץ כאן
או צור קשר עם נציגי המשרד בטלפון: 03-6093833
משרד עורכי דין דורה כהן ויצמן מלווה נפגעי רשלנות רפואית בכל שלבי התביעה עד למיצוי זכויותיהם וקבלת פיצוי כספי הולם. אם נפגעת עקב טיפול רפואי רשלני, מומלץ לפנות בהקדם לקבלת יעוץ משפטי.
עו"ד יפנה בשם הנפגעים למוסדות הרפואיים וישיג את התיק הרפואי. בשלב הבא יועבר התיק הרפואי לרופא מומחה שיבחן את נסיבות המקרה על מנת לקבוע האם הייתה רשלנות רפואית.
בתביעת רשלנות רפואית יש 3 טענות עיקריות שיש לבסס:
- הפרת חובת הזהירות על ידי הנתבע
- קשר סיבתי בין הפרתה לבין היווצרות הנזק
- היקף הנזק
במקרים מסוימים בהם לא ימצא התיק הרפואי או תיעוד רפואי, בית המפשט יעביר את נטל ההוכחה אל הנתבעים ועליהם תחול חובת ההוכחה כי לא הייתה רשלנות מצידם במהלך ההיריון והלידה.
התיישנות תביעות במקרים של שיתוק מוחין
התיישנות תביעות העוסקות ברשלנות רפואית הנה 7 שנים. במקרים של שיתוק מוחין מוגשות תביעות תחת השם רשלנות רפואית בלידה והילוד הוא התובע, אם כי לעיתים יתבעו גם הוריו פיצויים. את תביעת הילוד ניתן להגיש עד 7 שנים מיום הפיכתו לבגיר, כלומר, עד גיל 25.
יחד עם זאת, במקרים של שיתוק מוחין ישנם מקרים שבית המשפט יאשר להגיש תביעה בגיל מבוגר יותר, לדוגמא: כאשר התובע סובל מפיגור שכלי ולא מונה אפוטרופוס עבורו, עיכוב בהליך המשפטי כגון עיכוב המצאת המסמכים הרפואיים מצד הנתבע ועוד.
תביעת רשלנות רפואית יכולה להתפרס לעיתים על פני מספר שנים. על פי רוב הסכומים הם גבוהים במיוחד, בשל הנזקים המלווים את הילוד לשארית חייו. כאשר מדובר במקרים חמורים כגון שיתוק מוחין, נפגעת היכולת להשתכרות בעתיד, נגרם סבל וכאב, נדרשים טיפולים רפואיים יקרים ובחלק גדול מהמקרים התובע יסבול מתלות מוחלטת בעזרת הזולת. |