מהו הפרט בהליך פשיטת רגל ומה התנאים לקבלו
הליך פשיטת רגל כולל מספר שלבים, כאשר המטרה הסופית היא קבלת הפטר וסיום ההליך. עם ההכרזה על פשיטת רגל יוקפאו כל ההליכים המשפטיים שמופעלים נגד החייב על ידי הנושים ולשכת הוצאה לפועל, יינתן צו כינוס נכסים ויוטלו עליו מגבלות שונות כמו עיכוב יציאה מהארץ, איסור על שימוש בכרטיסי אשראי ועוד.
בהמשך ממונה כונס נכסים שאחראי על העברת כל נכסי החייב ישירות לקופת כינוס נכסים ורק אז מחלקים את נכסיו של החייב. רק לאחר שנכסיו של החייב כונסו מוכרז החייב כפושט רגל. זהו תהליך ארוך ומורכב, שסופו המיוחל, כאמור, הנו קבלת צו הפטר.
צו הפטר בפשיטת רגל
צו הפטר ניתן רק לאחר שהוכח לבית המשפט כי החייב אכן שילם את כל שביכולתו לשלם לנושיו. צו זה הוא מטרתו של כל פושט רגל, מאחר והוא מהווה נקודת ציון לסיומו של הליך פשיטת רגל.
לפנייה אל משרד עורכי דין דורה כהן ויצמן, לחץ כאן
או צור קשר עם נציגי המשרד בטלפון: 03-6093833
צו הפטר למעשה אומר כי כל חובותיו של החייב נמחקו וכי כל ההגבלות שחלו עליו עד כה הוסרו. בעבר היה קשה לחייבים לקבל צו זה, שכן הם היו מחויבים על פי חוק לשלם לפחות שליש מחובותיהם בטרם הוציא בית המשפט צו הפטר רשמי.
החל משנת 1996, או אז הוצא תיקון לחוק, חייבים יכולים לקבל צו זה גם אם לא כיסו שליש מחובותיהם וכך בעצם התהליך קוצר באופן משמעותי, מה שמאפשר לחייב לחזור לחייו הרגילים מהר יותר ובעצם לנשום לרווחה ולא לסבול בהליך ארוך, מתיש ומייגע במיוחד.
תנאים למתן צו הפטר בפשיטת רגל
לא כל חייב הנמצא בהליך פשיטת רגל יקבל אוטומטית צו הפטר. חלות עליו כמה חובות על מנת לקבל צו זה. כך למשל יש צורך להוכיח כי אכן החייב פעל בתום לב בכל מה שנוגע לחובותיו. כלומר התנהגותו של החייב תעמוד למשפט ותיבחן תוך הצגת ראיות. למעשה ניתן לבקש מבית המשפט צו זה בכל עת, בית משפט יידון בבקשה, יבחן אותה ויגבש החלטה.
מתי לא יינתן צו הפטר
קיימים לא מעט מצבים שבהם לא נותן בית המשפט צו הפטר. אם התגלה כי החייב אכן פעם בתום לב סביר להניח כי יקבל צו זה אולם אם יתגלה כי ההפך הוא הנכון - לא יתקבל.
במצבים הבאים לא יינתן צו הפטר:
- אם החייב עבר עברה או שמא ניצל החייב את הליכי פשיטת הרגל לרעה.
- במידה ויוכח כי החייב ניהל את ספרי החשבונות שלו באופן לקוי.
- אם יתגלה כי החייב הביא על עצמו חובות נוספים.
- אם ניסה לבצע הברחת נכסים במסגרת ההליך.
- אם החל בעסקים חדשים בזמן הליך פשיטת הרגל.
- במידה ויגלה בית המשפט כי החייב צבר את חובותיו בעת הימורים למשל, או כאשר החייב פעל בדרכי מרמה והונאה.
סוגים של צו הפטר
הפטר חלוט – זהו הצו הנכסף ביותר. צו זה למעשה מורה כי החייב פטור מכל חובותיו וכי יש ביכולתו להתחיל את חייו מחדש.
הפטר מותנה – זהו מצב פחות אידיאלי, בו יקבל החייב הפטר חלוט רק לאחר תהליך אחר. למשל ייתכן ובית המשפט יקבע כי החייב יקבל צו הפטר מותנה עד אשר יסיים לשלם את תשלומי חובותיו. כלומר הוא איננו פטור מכל חובותיו כי אם אלה נפרשו לנוחיותו ובהתאם ליכולתו הכלכלית. רק לאחר שיסיים את תשלומיו – יזכה להפטר חלוט.
הפטר חלקי – צו זה מתייחס למצב שבו למשל ניתן להוכיח כי החייב פעל בתום לב רק באשר לחלק מן החובות שייצר, בעוד שביחס לחלק אחר מן החובות שרובצות עליו – פעל שלא בתום לב.
חשוב להתייעץ עם עורכי דין מקצועיים הבקיאים בהליכי פשיטת רגל שכן רק בעזרתם יוכל התהליך להיות מהיר, קל ויעיל. כפי שניתן לראות, לפושטי רגל מצפה הליך מורכב עד לקבלת הפטר, סיוע של עורכי דין בעלי ניסיון וידע עשיר בתחום זה – יגדיל משמעותית את יכולתכם למזער נזקים ולסיים עם ההליך על הצד הטוב ביותר.
לקבלת יעוץ משפטי מיידי בתחום פשיטת רגל, לחץ כאן
או צור קשר עם נציגי המשרד בטלפון: 03-6093833
|