סיוע משפטי מיידי בטלפון: 1-800-800-891

עורכי דין סדר דין יעוץ משפטי מיידי רשלנות רפואית פשיטת רגל הוצאה לפועל

זכויות של ילדים בעת הסכמי מזונות קטינים

האם הסכם מזונות ילדים, מחייב את הילדים?

הסכם בין הורים למזונות ילדיהם, אינו מחייב את הילדים, ואינו חוסם את דרכם לתבוע את מזונותיהם מהוריהם. אפילו היה הילד צד פורמאלי לדיון, והוריו חתמו במפורש בשמו כאפוטרופוס. זאת כל עוד לא נערך דיון נפרד בעניינו של הילד לגופו, שלא בקשר עם עניינם של ההורים. כלל זה יפה גם אם ההסכם נחתם בבית המשפט.

הפסיקה התנתה את תוקפו של ייצוג הילדים הקטינים, על ידי הוריהם, בכך שעניינם של הקטינים מופרד דיונית מהליכי גירושין, ובכך שטובתם לא נפגעת מבחינה מהותית. היינו, לא די בכך שנושא המזונות בהסכם יעשה במסגרת משפט הגירושין בין ההורים, עניין מזונות ילדים חייב להיות נושא בפני עצמו הנדון בתביעה מיוחדת בשמו של הילד.

טעמה של ההלכה הנ"ל הינו בכך שבקביעת עניינו של ילד, צריך לקבוע האינטרס שלו והאינטרס שלו בלבד. בעת שההורים טרודים בעניינם האישי לסדר את גירושיהם, עלולים הם להעלים עין, ביודעין או שלא ביודעין, מהקפדה על האינטרס האמיתי של הילד לאורך ימים, ועניינו עלול להיבלע בבעייתם.

במקרה כזה יצא הילד מקופח. הצהרתם של ההורים, כי הם פועלים בשמו, אין בכוחה למנוע קיפוח זה, ועל כן אין היא מעלה ואין היא מורידה. יצוין כי, כוחו של הסכם לחייב את ההורים בינם לבין עצמם, במיוחד כאשר הוא אושר על ידי בית המשפט כדין.

בדרך כלל אין סיבה לזלזל בהסכמים שנעשים לקראת הליכי גירושין, במיוחד כאשר בני זוג קובעים את הסידורים הכספיים לקראת הגט, ומסדירים ביניהם את נטל החזקת הילדים לעתיד. כל אחד מבני הזוג, יכול לסמוך על הסדרים אלה לשם תוכניותיו בעתיד.

אולם, גם אם חתמתם על הסכם ממנו ברצונכם לסגת, כי אינו פועל בטובת האינטרס של הילדים, כדאי לקבל יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה בתחום דיני משפחה. יתכן מאוד שלרשות הילדים אפשרות לתבוע מזונות בסכום גבוה יותר.

תביעות מזונות ילדים בבית המשפט האזרחי

שאלה נוספת הנובעת מכך הינה – האם יש בכוחה של תניה שבהסכם בין ההורים, לפיה כוונת ההורים להסכים בשם ילדיהם לסמכות בית הדין הרבני , כדי לקשור את הילדים לסיכום זה? האם מחויבים הילדים על פי התניה שהסכם להתדיין ברבני ולא בבית המשפט האזרחי בעניין המזונות?

בית המשפט העליון קבע כי הילדים אינם מנועים מלתבוע את מזונותיהם בבית המשפט האזרחי (לענייני משפחה) , משום שהרציונל שעמד ביסוד ההלכה, שהורים אינם יכולים להפוך את ילדיהם הקטינים לצד להסכם ביניהם, היה מניעת פגיעה בילדים, רציונל זה נכון גם לגבי הכללת תניה בהסכם לגבי ערכאות השיפוט.

הפרדת דיון בין גירושין למזונות קטינים במקרים שסוכם סכום מזונות גבוה

מה קורה במקרה בו סכום המזונות שנקבע בהסכם הינו סכום לא מבוטל? האם גם במקרה שכזה יש לחייב הפרדת הדיון בין הגירושין למזונות הקטינים?

בית המשפט דן במקרה שכזה, בו סכום המזונות שנקבע היה גבוה ואף תאם את המלצת רשויות הסעד, ונקבע כי אמנם סכום זה נכון למועד בו נקבע, אולם אין זה אומר כי הנסיבות תשארנה תמיד אותן הנסיבות. בחייו של ילד חלים שינויים רבים.

כאשר דנים בשאלה של אינטרס הילדים, השאלה איננה רק אם סכום המזונות מתאים לזמן נתון, אלא אם אינטרס הילדים מיוצג נכונה, כאשר נמנעת מהם האפשרות לתבוע שינוי בעתיד, אם ייווצרו תנאים שיחייבו זאת. היינו, אין להגביל את הקטינים בתביעה עתידית במקרה של שינוי נסיבות.

תביעת מזונות ילדים לאחר התחייבות שלא לדרוש הגדלת מזונות

מה הדין במקרה בו האישה מתחייבת בהסכם שלא לדרוש הגדלת מזונות? בחלק מהמקרים נקבע בהסכם מנגנון של פיצוי על ידי האישה, במקרה של הגדלת המזונות. בנוסף, לעיתים נקבעות ערבויות שניתנו על ידי אחרים, בכדי להבטיח שסכום המזונות שנקבע בהסכם לא יוגדל.

חשוב לדעת שבית המשפט קבע, כי תניה שכזאת אינה משרתת את אינטרס הקטינים ועל כן אינה מונעת מהם הגשת תביעה להגדלת המזונות בעתיד.

לקבלת סיוע משפטי, בתחום דיני משפחה ובפרט מזונות קטינים, לחצו כאן

קיראו עוד על: תאונות ילדים ותביעות פיצויים


פורום יעוץ משפטי

בדיקת זכויות מקרקעין
ייעוץ בנושא הוצאה לפועל
ייעוץ בענייני תעבורה
ייעוץ בנושא דיני משפחה
ייעוץ בנושא דיני נזיקין
ייעוץ בנושא דיני פלילים
ייעוץ בנושא דיני פשיטת רגל
ייעוץ בנושא תביעות אזרחיות
ייעוץ בנושא אחר

פנה אל עורך דין:
שם הפונה:
דוא"ל:
טלפון:
איזור מגורים:
הבעיה שלי בנושא:
תוכן ההודעה:

תחומי התמחות במשרד:
   עורכי דין משפחה, גירושין
   עורכי דין פלילי
   עורכי דין אזרחי מסחרי
   עורכי דין מקרקעין
   עורכי דין תעבורה
   עורכי דין נזיקין
   עורכי דין דיני עבודה
   עורכי דין רשלנות רפואית
   מושגים משפטיים
   פרסום מאמרים משפטיים

פורום יעוץ משפטי לאזרח

הודעות אחרונות בפורום:
- תעבורה
- צביעת ארונות מטבח
- בדיקת רכב
- הצגת ראיות לצד שכנגד
- דיני משפחה
- שעות נוספות בהריון
- זכויות שוכר לאחר מכירת הדירה
- שלום חברים , מנסה לאתר פס"ד ע "א 569/80 ולא מוצא , מוצא הרק איזכורים שלו צד שכנגד טוען שפס"ד זה מוכיח שלא חלה אחריותעל השולח כאשר השלוח חורג מהסמכות שניתמנה לו להבנתי ס 14 בפקודת הנזיקין הוא חדמשמעי כשהמחוקק רוצה לפטור הוא עושה זאת ס56 לפקודת החברות לדוגמא , וגם בו יש החרגות להחרגות אם יש מי שיכול לאר הפס"ד - אודה מאד כמו כן אשמח לשמוע דעתכם האם שולח פטור מאחריות כאשר שלוח חורג מסמכותו [השולח קיבל מוצר להעבירו באמצעות השלוח ל X ובפועל השלוח העבירו ל Y] תודות!
- אכיפה בררנית
- פרט שגוי
- חניה על מדרכה
- רו"ח שלא הגיש עבורי דו"ח שנתי
- ביטול דו"ח חניה
- שמישהו יעצור את העברינים האלו לגזול מכספנו מיד...
- נכות בעקבות שריפה בדירה
- נזקים בדירה שכורה
- שאלה לגבי חידוש חוזה
- וועד בית וחניה
- דוח חניה ע"ש וכתובת נפטר ולא ע"ש היורש המחזיק ברשיון זמני
- דוח חניה בגדרה
- עלויות תחזוקת בניין בדירה שכורה
- הודעה בדואר
- הודעה בדואר
- אישור בדיקות ותשלום שעות נוספות
- יציאה מדירה
טעינה...

תחומים קרובים:

מפת אתר | תקנון ותנאי שימוש כל הזכויות שמורות © 2013 סדר דין עורכי דין ברשת