כידוע, במסגרת הליכי הוצאה לפועל רשאי הזוכה בתיק להטיל עיקול על הכספים ו/או הזכויות המגיעים לחייב ואשר נמצאים בידי צד ג'.
צד ג' בהוצאה לפועל זה בדרך כלל בנקים, חברות ביטוח, קופות גמל, מעסיקים של החייב וכו'. ברוב רובם של תיקיי ההוצאה לפועל אין קשר בין החייב לזוכה והזוכה מבקש במעמד צד אחד מרשם ההוצאה לפועל לעקל ואח"כ לממש כספים אשר נמצאים בידי צד ג'.
סעיף 76 לחוק ההוצאה לפועל מקנה עדיפות לתיקיי הוצאה לפועל אשר נפתחו לגביית מזונות המגיעים מן החייב לבן זוגו, לילדו או להורהו.
העדיפות המוקנית לחוב המזונות אינה מותנית בכך שההליך שכתוצאה ממנו התקבלו הכספים יינקט במקביל בתיק המזונות וכי העדיפות תינתן לחוב המזונות מבלי לקבוע דרישה נוספת כי גם במסגרת תיק המזונות יינקט ההליך.
לקבלת סיוע משפטי מיידי חייגו: 1-800-800-891
בפסק דין שניתן בתיק הוצאה לפועל (נתניה) בתיק 1619163072 על ידי כב' הרשמת ליאת הר ציון נדון מקרה בו במסגרת תיק הוצאה לפועל הטילה הזוכה עיקול על כספי החייב ולאחר מכן הגיעו החייב והזוכה להסכמה, כי כספים של החייב בקרן פנסיה בחברת "כלל" ימומשו לטובת הזוכה.
חרף הסכמת הצדדים הכספים המעוקלים הועברו להמל"ל לטובת חוב מזונות, בהתאם לסעיף 76 לחוק ההוצאה לפועל.
החייב והזוכה עתרו בבקשה לקבוע כי אין להקנות עדיפות לחוב המזונות, וכי יש להורות על מימוש הכספים לטובת הזוכה. כב' הרשמת נענתה לבקשה בקובעה כי המדובר בכספים המצויים בקרן פנסיה של החייב בחברת "כלל" אשר טרם התגבשו זכויותיו של החייב למשיכתם, מאחר שעדין לא הגיע לגיל 60, והכספים נמשכו רק בשל הסכמת החייב למשיכתם, בכפוף לקנס של 35% ובניכוי המס.
בהחלטה נקבע כי יש להבחין בין שני מצבים: הראשון הוא מצב שבו נעשה הסדר כאשר הזכות לכספים התגבשה, ואז יש מקום לקבל את עמדת המל"ל .
שונים הם פני הדברים במקרה הנדון, הוא מסוג המקרים השני, בהם טרם התגבשה הזכות לקבלת הכספים. במצב כזה יש להבחין ולקבוע, כי בפועל הזכות למימוש הכספים טרם התגבשה ולכן הסכמת החייב בלבד היא שאפשרה את העברתם, ומכאן שאין להקנות ביחס לכספים אלה עדיפות לחוב המזונות.
|