|
מידע לנפגעי תאונות דרכים - פיצויים על נזקי גוף
תביעות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים מאפשרות לקבל פיצוי כספי בגין נזקי הגוף שנגרמו עקב התאונה. הגדרתה של תאונת דרכים בחוק הפיצויים (תשל"ה 1975) היא "מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב למטרות תחבורה". בסעיפי החוק המרחיבים, נוכל למצוא הגדרות נוספות, כמו שריפה של כלי הרכב או התפוצצות, אשר גרמה לנזק של העומד לצד הרכב או בתוכו.
ההגדרה "רכב מנועי" היא כוללנית למדי, וניתן למנות רכבים מסוגים שונים בהגדרה זו, רכב פרטי, אוטובוס, טרקטור, רכבת מלגזה, תאונה של אחד מכלי הרכב הנ"ל אשר מעורבים בה אופניים, או פגיעה בהולך רגל על ידי אותו רכב מנועי.
לקבלת סיוע משפטי מיידי לחץ: יעוץ משפטי
או צור קשר מיידי עם עו"ד בטלפון: 03-6093833
כמו כן, המונח "למטרות תחבורה" אינו פוסל מצבים בהם בעל הרכב נמצא לצד הרכב כאשר אירעה התאונה, לדוגמה כאשר יצא בעל הרכב על מנת לבדוק את מנוע רכבו והתלקחות כלי הרכב או התפוצצות המנוע גרמה לו לנזקי גוף.
ביטוח חובה – פיצויים עבור נזקי גוף עקב תאונות דרכים
החוק בישראל קובע כי על כל בעל רכב במדינה לבטח את רכבו בביטוח חובה. מטרתו של ביטוח החובה היא כיסוי נזקי גוף נגרמו עקב פגיעה מתאונה כפי שהוגדרה לעיל. האחראית הישירה למתן הפיצוי לנפגעי תאונות דרכים היא חברת הביטוח אשר הנפיקה עבור בעל הרכב את פוליסת ביטוח החובה, והיא אשר תפצה את הנפגע על נזקיו. עם זאת, אין באחריות החברה אשר הנפיקה את תעודת ביטוח החובה לכסות נזקי רכוש שונים, לרבות נזקים שנגרמו לרכב, לרכוש בתוכו, או לרכוש אחר שניזוק עקב התאונה.
מעבר לתביעת פיצויים של נפגעי תאונות דרכים נגד החברה שמבטחת את הרכב הפוגע בביטוח חובה, במקרים של נכות ניתן לתבוע את המוסד לביטוח לאומי ולקבל קצבת נכות חודשית.
כיצד לנהוג לאחר תאונת דרכים?
הכלל העיקרי בעת מעורבות בתאונת דרכים אשר יש בה נזקי גוף הוא איסוף הפרטים האישיים ופרטי הביטוח של המעורבים בתאונה. אם המעורב בתאונה נמצא במצב גופני אשר מאפשר לו ניידות וביצוע איסוף הפרטים של הנהגים המעורבים, מומלץ להקפיד על כלל חשוב זה. ככלל, חשוב להקפיד על הדברים הבאים:
- איסוף פרטיהם האישיים של המעורבים בתאונה ופרטי פוליסות הביטוח
- בדיקת רישיונות הנהיגה של המעורבים בתאונה על מנת לוודא את תוקפם
- רישום פרטיהם של עוברי אורח אשר צפו בתאונה ויוכלו לשמש כעדים בעת הצורך
- ביצוע רישום מדויק ככל האפשר של מקרה התאונה, מועד התאונה ומיקום התאונה המדויק
- במידת האפשר, החתמת הנהג האשם על מסמך הודאה על אשמתו בתאונה
פנייה של נפגעי תאונות דרכים לחדר מיון
נפגעי תאונות דרכים לעיתים קרובות חשים הלם ואינם מודעים לפגיעה בגופם. גם אם אינכם חשים כאב, חשוב לפנות לחדר מיון ולהיבדק על ידי רופאים. לדוגמא, מכות ראש ומכות יבשות לא תמיד ניתן לזהות ברגעים שאחרי התאונה, לפעמים הנפגע אינו מודע להן ואף אינו חש בהן. מומלץ מאוד לגשת מיד לאחר התאונה אל חדר המיון ולבצע בדיקה גופנית מקיפה. במקרים רבים מתברר כי התאונה גרמה לנזק פנימי, וככל שיינתן לנפגע טיפול מוקדם יותר כך ישתפר קצב החלמתו.
מלבד חשיבות הבדיקה בכל הנוגע לקבלת טיפול רפואי במידת הצורך, גם מבחינה משפטית יש חשיבות רבה לבדיקה רפואית במקרים של פגיעות עקב תאונות דרכים. בתביעתכם נגד חברת הביטוח, או המוסד לביטוח לאומי תידרשו להציג ראיות המעידות על הנזק שנגרם לכם, הרישום הרפואי בחדר המיון אליו הובלתם לאחר האירוע, הנו חלק מהראיות הללו.
בהגיעכם אל בית החולים, תידרשו לענות על שאלות שונות, וודאו כי כל תשובותיכם בנוגע למצבכם בגופני נרשמות וכי קיים תיעוד לכל תלונה שלכם. חשוב מאוד להתייעץ עם עורכי דין המתמחים בניהול תביעות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, מומלץ לעשות זאת בהקדם, מאחר ואיסוף הראיות וגביית העדויות מכל העדים יהיו יעילים יותר אם ייעשו זמן קצר לאחר האירוע.
נפגעי תאונות דרכים זכאים לפיצוי כספי!
לקבלת יעוץ משפטי מיידי לחץ: סיוע משפטי
או צור קשר מיידי עם עו"ד בטלפון: 03-6093833
|
|